Pénztárca

Több mint egy éve segítem az Anyapara.hu munkáját. Ez egy elsősorban a kamasz gyerekeket nevelő kb. negyvenes nőknek szóló oldal, én a pénzügy szekciót erősítem, a rovat neve Pénztárca. Sok éve vesszőparipám már az öngondoskodás, főleg nőknek. Gyakorló szakemberként ez a minimum, amit szerintem meg kell tennem.

Teszem ezt azért, mert friss felmérések szerint a lakosság nagy része még mindig az állami nyugdíjrendszerre számít, mint meghatározó jövedelemforrás és nincs vészhelyzeti terve sem, amely arra vonatkozna, ha nyugdíj előtt valamilyen okból elapadna rendszeres jövedelme.

Magyarországon 2017-ben a nőknél 79,2 év, míg a férfiaknál 72,4 év volt a várható élettartam. Bár a nyugdíjkorhatár a következő évtizedekben borítékolhatóan emelkedik, akár több mint 20 évig élhetünk nyugdíjasként, a nyugdíj összege a nők esetében jóval alacsonyabb lehet.

Most egy karácsonyi cikket írtam éppen, a fogyasztási hitelek csapdáiról. Így kezdem:

Titeket nem bosszant, hogy egyre előbb kezdik a bevásárlóközpontok a karácsonyi felkészülést? Lassan már a húsvéti nyúl is összebútorozik a rénszarvasokkal és egy gumimatracról a Balaton közepéről integetnek, hogy idén ne felejts el sokat költeni! Na jó, lehet, hogy ez túlzás, de én bizony 10 fokos átlaghőmérséklet felett nem vagyok hajlandó nem hogy áldott, de még meghitt hangulatba sem kerülni … folytatás itt

Ezek a cikkek a szakmai zsargont lecsavarva, kifejezetten közérthető stílusban íródnak. Remélem, innen is olvasókra találnak majd, és sokan az Anyapara.hu-t és a podcast csatornát is követik hamarosan. Mert a legnehezebben megfogadható tanács a kamasz gyerekkel kapcsolatban, hogy

engedd el…

2019 őszétől bejegyzéseimet megújult blogomon olvashatja:Advertisement